facebook

History

Kátai-Pál Edina sminkmester 2007 óta különböző helyeken tanított, majd 2016 márciusában indította útjára saját sminkstúdióját Budapesten, Makeup by Edina Pro Academy néven. Évente mindössze két alkalommal induló, professzionális sminkoktatás keretein belül adja tovább szakmai tapasztalatait és tanácsait.  2018-tól Dömsödi Orsolya sminkmester mint állandó előadó csatlakozott a Makeup by Edina Pro Academy-hez. Különleges technikák oktatásával színesíti az elsajátítható tudásanyagok sorát, mint például a special effects makeup, vagy az aqua és ceruza technika.

Az MBE PRO ACADEMY elsődleges célja, hogy a lehető legprofibb módon készítse fel tanulóit, minél szélesebb spektrumú tudásanyag átadásával, így az itt végzettek, sokkal magabiztosabbak, és így sikeresebbek lehetnek munkájukban. Legnagyobb hangsúlyt a minőségi oktatásra helyezzük. Ennek érdekében iskolánkba időről időre meghívunk más előadókat is a szakma legjavából, és specifikus továbbképzéseket szervezünk workshopok formájában. A tanulóinak lehetőséget biztosítunk, hogy terepmunkák során felkészülhessenek minden eshetőségre, ami a valós munkáik során is szembejön majd. (ez legyen link a special guests –re, link a workshpokra)

A különböző témákban folyamatosan induló workshopjaink, nyitva állnak minden sminkes előtt. Azoknak is ajánljuk képzéseinket, akik nem nálunk végeztek, de fontosnak tartják a szakmai fejlődést, hiszen ahhoz, hogy igazán sikeresek lehessünk, ismernünk kell a legújabb anyagokat, eszközöket, színeket, trendeket és nem utolsó sorban marketing fogásokat.

„Hiszünk abban, hogy oktatásunk révén inspirálni tudunk másokat, akik hasonló szenvedélyt éreznek a sminkes szakma iránt.”

Várunk mindenkit sok szeretettel!
Az MBE Pro Academy csapata

history

Our Team

Molnár Rebeka

Molnár Rebeka

MBE PRO ACADEMY MANAGER

Kátai-Pál Edina

Kátai-Pál Edina

Alapító- vezető sminkmester

Dömsödi Orsolya

Dömsödi Orsolya

Smink- és maszkmester

Molnár Rebeka

Molnár Rebeka

MBE PRO ACADEMY MANAGER

Kátai-Pál Edina

Kátai-Pál Edina

Alapító- vezető sminkmester

Dömsödi Orsolya

Dömsödi Orsolya

Smink- és maszkmester

Molnár Rebeka

Molnár Rebeka

MBE Pro Academy Manager

Rebeka az iskola Managereként dolgozik 2019. február óta. Pályafutását különböző vállalatok gyakornokaként kezdte, azonban úgy érezte, hogy saját lábakra állva, egyéni vállalkozóként tevékenykedne tovább, többek között a Makeup by Edina Pro Academy csapatának tagjaként. A Budapesti Corvinus Egyetem hallgatójaként megtanulta, hogy elsődleges fontosságú a fogyasztói igények folyamatos szem előtt tartása, és az ügyfélorientált gondolkodásmód. Folyamatosan képzi magát annak érdekében, hogy naprakész tudásra tegyen szert az online marketing világában. Kiemelkedő figyelmet fordít az egyéni preferenciákra az ügyfelekkel való kommunikálás és a workshopok szervezése közben, hiszen célja a hatékony együttműködés mellett a maximális elégedettség. Rebeka kezeli az MBE Pro Academy e-mail fiókját is, így a tanfolyamokkal, workshopokkal kapcsolatos információkról ő küldd részletes tájékoztatást érdeklődőinknek. Forduljatok hozzá bátran, bizalommal, mindenben segíteni fog nektek!

Kátai-Pál Edina

Kátai-Pál Edina

Alapító- vezető sminkmester

Több mint másfél évtizedet töltött divat világában modellként, ezáltal lehetősége nyílt számos nagy cég kifutóján megfordulni itthon és külföldön egyaránt. Ebből adódóan az ecset másik oldaláról megtapasztalta milyen is a világszínvonalú minőség. 2007 óta dolgozik, mint professzionális sminkes. Kozmetikusi végzettsége fontos bázisa a karrierjének.  A hazai felkéréseken túl, többéves szakmai tapasztalatra tett szert Barcelonában, Malagán, Marbellán és Bécsben. Sminkel fotózásokon, divatbemutatókon, filmekben és reklámfilmekben, valamint különleges alkalmakon, eseményeken.

Folyamatosan eleget tesz különféle magazinok felkéréseinek. Olyan világmárkák csapataival dolgoztott együtt, mint a L’oreal Paris, Maybelline New York, és a M.A.C. Cosmetics. Felkérték továbbá nagy televíziós show-műsorokba, illetve állandó sminkesként huzamosabb időt töltött Magyarország egyik vezető kereskedelmi csatornájánál is.
2016 márciusában Makeup by Edina Pro Academy néven Budapesten megnyitotta saját sminkstudióját, ahol professzionális sminkoktatás keretein belül igyekszik megosztani tapasztalatait.

“Hiszek abban, hogy csak folyamatos fejlődéssel lehet minőségi munkát letenni az asztalra, ennek megfelelően mindig is fontos volt számomra, hogy tisztában legyek a legújabb technikákkal, trendekkel.”

 

Dömsödi Orsolya

Dömsödi Orsolya

Smink- és maszkmester

Már tinédzser korában rajongást mutatott a sminkelés iránt. 2012-ben az egyetemi évei alatt kezdte el képezni magát és szinte az összes létező kurzust elvégezte, ami a szakmába vág. Dominique Robertsnél sajátította el az Aqua, Orosz ceruza és a Gél liner ismereteket. 2015-ben pedig Filmes Sminkes és Maszkmesteri diplomát szerzett az Arc-és Testfestő Akadémián.

Különböző forgatásokon, divatbemutatókon, televíziós csatornáknál, színházi előadásokon, esküvőkön és más nagyszabású eseményeken dolgozott és dolgozik folyamatosan. Olyan világhírű produkciókban is megfordult mint például, Spy who dumped me – Mila Kunis főszereplésével, vagy a Shrek Musical. További szakmai tapasztalatra tett szert M.A.C. Comsetics csapat tagjaként.

2018-ban csatalakozott, mint állandó oktató a MBE. PRO ACADEMY-hez.

Fő irányvonala a speciális sminkek elkészítése Orosz ceruzatechnikával és Aqua technikával, továbbá filmes sminkek készítése, például sebek, hegek. Emellett pedig olyan hasznos tanácsokkal látja el tanulóit, amivel magabiztosan helyt tudnak állni egy forgatáson.

„Edinával munkáink során mindig éreztük a különleges összhangot közöttünk, ezért is tudom, hogy együtt valami nagyszerűt tudunk alkotni.

Minden sminkesnek megvan a saját stílusa, az én erősségem a finomságban rejlik. Szeretem a hétköznapi szépítő sminkeket. Azonban a fotózások, forgatások alkalmával szeretem az extrémebb, komolyabb kreativitást igénylő munkákat.”

Special Guests

Novák Angéla

Novák Angéla

Előadó művész, sminkmester

Novák Angéla

Novák Angéla

Előadó művész, sminkmester

6 reasons to join us

Aftercare

Testimonials

Bárdi Barbara

Bárdi Barbara insta: @barbarabardimua

‘’Az MBE Pro Academy a lehető legjobb választás volt részemről. Mind szakmailag mind pedig emberileg nagyon sokat tanulhattam az oktatóktól. A mai napig rengeteget profitálok belőle, hogy a professzionális gyakorlati képzés mellett az elméleti képzés is része volt a tananyagnak. Rengeteg jó minőségű anyagot volt lehetőségem megismerni az órák során, melyekkel a mai napig dolgozom fotózásokon, forgatásokon vagy akar esküvők alkalmával. Többször részt vehettem Edinával terepmunkán, ami az egyik leghasznosabb tudás volt a karrierem kezdetén. A vizsgamunkám lebonyolítása pedig szintén a legprofibb körülmények között zajlott. A képek, amik készültek a mai napig a portfólióm részét képzik és imádom őket.’’

Bárdi Barbara

Kozma Bernadett Insta: @bernadettkozma_mua

„Hogy miért az Mbe-t választottam anno?

Számomra fontos volt, hogy kiscsoportos órák legyenek, így kellő figyelemben részesültem végig.

Emellett, az MBE Pro Academy nagyon nagy előnye, hogy több márkával tanítanak a képzések során, így bővebb anyagismereti tudásra tehettem szert. Sőt megtanít arra is, hogy a termékeket nem feltétlenül kell az áruk által bekategorizálni. Ez egy nagyon fontos tényező a kezdő szett összeállításánál, ahol fontos megjegyeznem, hogy az iskola kooperál cégekkel, és lehetőség nyílik a képzés alatt kedvezményesen vásárolni.

Edina mellett többen is tanítanak az MBE Pro Academy- nél, így a professzionális képzés során lehetőségem nyílt megtanulni a színházi smink rejtelmeit vagy az orosz ceruzatechnikát. Más iskoláknál, ha jól tudom ezekre a képzésekre külön workshopok vannak, nincsenek beleépítve a professzionális képzésbe. És ha mindez nem lenne elég, lehetőség van terepmunkára is menni, pl.: fotózásra, divatbemutatókra.  Ez talán az egyik legfontosabb előnye az iskolának. Testközelből tapasztalhattam meg milyen egy Náray Tamás bemutatón sminkelni, akivel már szimplán a találkozás lehetősége is megtisztelő volt, vagy a Pesztízs magazin címlapfotózásán részt venni.

Bárdi Barbara

Haladi Diána insta: @diana_halasi_makeup

“Nagyon sokaig kerestem a megfelelő iskolat,mikor eldöntöttem,hogy a sminkes szakma táborát szeretném erősíteni!Pont akkor indította Edina az iskolaját,így az első kepzést nyomonkövettem es amit láttam ,teljesen elvarázsolt!Azonnal jelentkeztem is a következő Pro Master képzésre,amely soran végtelen profizmust,rendkívül széleskörű tudás anyagot, es maximális odafigyelést tapasztaltam!Azóta is a munkáim során észrevettem,hogy számtalan szituációban-a magabiztos tudasanyaghoz vissza tudtam nyúlni-ami abszolút Edina profizmusát dícséri!
Minden évben nagyon szeretek Hozzá visszajarni a folyamatosan megújuló workshoppokra,hogy az aktuális divattrendeknek megfelelően mindig up to date legyek!
Hálás vagyok azért is,hogy azóta sem engedte el a kezem,folyamatosan munkakat biztosít a volt tanulóinak es bármikor segít ha szakmai tanácsra van szükségem!

FAQ

Milyen anyagokkal dolgoztok a képzések során?

Tekintettel arra, hogy a sminkelés során különféle feladatokkal találkozhatunk, mint például a kreatív makeup, vagy akár a testfestés iskolánkban a modern márkákon kívül fontosnak tartjuk a régi klasszikusok megismertetését is. A minél nagyobb körű anyagismeret az egyik elengedhetetlen kulcsa a szakmai felkészültségnek. Ennek tükrében anyagainkat folyamatosan igyekszünk bővíteni a újabb és újabb palettákkal és márkákkal.

Anyagaink a teljesség igénye nélkül: M.A.C. Cosmetics, Too Faced, Urban Decay, Tarte, Inglot, Tha Balm, Estée Lauder, Kat Von D Beauty, Anastasia Beverly Hills, Zoeva, Ben Nye, Kryolan, Sephora, Dior, Bourjois, Huda Beauty, MUD, Becca, It cosmetics, Kiko Milano, Smashbox, Bobbi Brown

Az iskola garantál munkát tanulóinak a kurzus elvégzése után?

Sajnos az iskola nem garantál munkát a kurzusok elvégzése után, hiszen nincs arra garancia, hogy minden évben megkapjuk, vagy újra indulnak azok a nagy munkáink, amelyek több embert tudnak foglalkoztatni anyagilag is számottevő módon. A szakma telítettsége miatt, elég könnyelmű kijelentésnek véljük ezt, bárkinek a részéről. Azonban javasolunk tanulóinknak karrier építési lehetőségeket, ha munkáról vagy asszisztálási lehetőségről van szó a saját tanulóinkat helyezzük előtérbe, továbbá segítjük őket az állásinterjúkra való felkészülésben is. Az iskolánk utáni elhelyezkedési lehetőségekről, valós referenciát kaphatsz, ha megnézed néhány eddigi tanulónk karrierjét.

Mit jelent az, hogy „szabadúszó sminkes”?

Szabadúszó sminkesként nem alkalmazottként, hanem alvállalkozóként, vagy megbízási szerződéssel dolgozunk. Szabadon választhatjuk meg, hogy milyen munkát vállalunk el, így az időbeosztásunkat is mi alakítjuk. Az, hogy milyen formában, és mikor kapjuk meg a fizetésünket is folyton változik. Aki szabadúszóként szeretne dolgozni, számolnia kell azzal, hogy a bérezése a munkájának minősége, mennyisége függvényében fog alakulni, így hónapról-hónapra változhat a jövedelme. Összességében minden rajtunk múlik, legfőképpen cégünk megfelelő reklámozása, saját magunk managelése és a munkánk minősége fogja meghatározni az áhított sikert számunkra.

Mit jelent  a terepmunka?

Szabadúszó sminkesként nem alkalmazottként, hanem alvállalkozóként, vagy megbízási szerződéssel dolgozunk. Szabadon választhatjuk meg, hogy milyen munkát vállalunk el, így az időbeosztásunkat is mi alakítjuk. Az, hogy milyen formában, és mikor kapjuk meg a fizetésünket is folyton változik. Aki szabadúszóként szeretne dolgozni, számolnia kell azzal, hogy a bérezése a munkájának minősége, mennyisége függvényében fog alakulni, így hónapról-hónapra változhat a jövedelme. Összességében minden rajtunk múlik, legfőképpen cégünk megfelelő reklámozása, saját magunk managelése és a munkánk minősége fogja meghatározni az áhított sikert számunkra.

Önálló szakmának számít-e a sminkelés?

Nem. Vagy a kozmetikus képzéshez, vagy a szépségtanácsadói képzéshez köthető, ezekkel a bizonyítványokkal lehet kiváltani, mint vállalkozási formát.  Ha a jövőben nem szeretnél kozmetikusként elhelyezkedni, akkor a szépségtanácsadói képzést javasoljuk neked, mely elkezdésében mi is segítünk téged.  Pro Master képzésünk elvégzése után tanulóink az Alveola Kft. képzésén belül kedvezményesen folytathatják a szépségtanácsadói okj-s bizonyítvány megszerzését.

Hogyan lehetek sikeres a sminkes szakmában?

Ugyanúgy, mint bármely más vállalkozásnál, napjainkban nagyon fontos szerepet játszik az aktív online jelenlét és a social media felületek megfelelő üzleti célú használata. Egy iskolánk által szervezett workshop keretében részletesen kifejtünk neked minden olyan tippet és trükköt, mellyel növelheted ügyfeleid számát és sikeressé válhatsz a szakmában.

Hogyan tudom érvényesíteni a jelentkezésemet egy workshopra?

Minden workshopunk esetében egy előre meghatározott előleg befizetésével hagyjuk jóvá a jelentkezést.  Természetesen a kifizetésekről számlát állítunk ki, melyet igény szerint postán, vagy személyesen a workshop első napján adunk át jövőbeli tanulóinknak.  Abban az esetben, ha valamilyen okból kifolyólag nem tudsz részt venni a továbbképzésen, amire jelentkeztél, lehetőséget biztosítunk a következő alkalomhoz való csatlakozáshoz.

Novák Angéla

Novák Angéla

Előadó művész, sminkmester

Szakmájából adódóan vált a sminkek és a hajak szakértőjévé. Fő profilja mindig is az előadó-művészet volt. Tapasztalatai jelentős részét ennek a pályának köszönhetően sajátította el. Többször játszott filmben, TV-ben, sorozatban, színházban.  Fellépései során ki kellett tanulnia a beauty szakma minden trükkjét, hiszen sokszor nem volt lehetősége a fellépések alkalmával profi sminkesek, fodrászok kezei közé ülni. 18 évesen először sminket és mozgáskultúrát tanított egy modelliskolában. Sosem építette tudatosan sminkes karrierjét. Eleinte barátait, és munkatársait, sminkelte, később pedig egyre szélesebb körben találták meg a felkérésekkel. Munkája nagyon sokrétű, több mint 15 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik fotózások, filmek, reklámfilmek, divatbemutatók, színházak világában. Több amerikai, olasz és magyar filmes produkció csapatát erősítette, a legkisebb színtértől a legnagyobb arénáig vagy vászonig. Folyamatosan dolgozik világhírű darabokban, mint például a Billy Elliot, emellett jelenleg a Rózsavölgyi szalon több darabjában is sminkel. Olyan nagy márkáknak készített színpadi sminkeket kifutóra, mint például az Escada vagy a magyar Sentiments divatház. Nagyon összetett szakmai rutinnal rendelkezik mind a haj, smink, styling területén. Ez igen nagy erősség a mai világban, hiszen egyre többször találkozunk azzal, hogy nem elég csak egyetlen szakmához érteni, mivel felgyorsult világunk egyre inkább igényli, hogy minél szélesebb tudáskörrel rendelkezzünk, így sokszor egy-egy felkérés nem csak a sminkelésben vagy a hajazásban merül ki.

 „Szeretek tanítani, mert szívesen megosztom tapasztalataimat és tudásomat mindazokkal, akik hasonló elhivatottságot éreznek a szakma iránt. Kihívást jelent számomra, hiszen az átadott tudásomnak mások készségeiben kell kiteljesednie.”